Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Segítség kezdő gyapjú pelust használóknak

Segítség kezdő gyapjú pelust használóknak Mi kell a készletbe és mit kezdj a gyapjú pelussal, amikor megérkezik hozzád? Rövid összefoglaló.

 

Mi kell egy kezdő gyapis készletbe?

 

A gyapjú pelenkázást elkezdeni nem nagy beruházás és nagyon egyszerű.

 

Ha eldobható vagy más mosható pelenkákkal felváltva szeretnéd használni, elegendő 1 db gyapjú külsőt beszerezned. Ha pedig egy egész napra kipróbálnád a gyapit, 2 külsőre lesz szükséged. Ezeket szellőztetés után, felváltva tudod majd a babára adni.

 

A szellőztetés során a szálakban lévő lanolin segít lebontani a vizeletet sókra és vízre, amely elpárolog, így a következő peluscserénél már egy felfrissült külsőt adhatsz vissza a babára.

 

A külsőbe kellenek majd betétek is, de ha van otthon tetra (textil) pelenka vagy bármilyen, bevált betét, azzal is kipróbálhatod a pelust.

 

Ezen kívül a lanolinozáshoz szükséged lesz még lanolinra, illetve szappanpehelyre, vagy balzsammentes samponra, babafürdetőre.

 

Ez minden.

 

Feladhatom egyből a frissen érkezett gyapjú külsőt a babára, vagy kell még vele csinálni valamit?

 

Bár a Puppi és Doodush gyapjú külsők tulajdonképpen használatra készen érkeznek hozzád, azaz valószínűleg nappali használatnál, keveset pisilő babánál nem fognak ázni, azért érdemes egy kis időt rászánni, hogy igazán megfelelően állhassanak munkába nálatok.

 

Ami talán a legfontosabb, hogy megérkezés után öblítsd át langyos vízben, egy kis balzsammentes samponnal, babafürdetővel vagy szappanpehellyel. 1 liter víz és 1 teáskanál tisztítószer elegendő. Tudod… sok kézen ment át az anyag, amíg a bari hátáról pelus formát öltött és eljutott hozzád.

 

Ez az első mosás tényleg inkább öblítés, elég “átlögybölni” (nyomkodás és gyömöszölés nélkül) a vízben. A szárítás gyorsítása érdekében törölközőben feltekerve, vagy két törölköző között kinyomkodva eltávolíthatod belőle a felelsleges vizet.

 

Amikor a külső megszáradt, csinálj egy víztesztet: cseppents, fröcskölj néhány csepp vizet a gyapjúra. Ha megállnak rajta, nem szívja be: szuper! Mehet a babára. Ha pedig beszívja, akkor lanolinozni kell.

 

A lanolinozás igazi wellness a gyapjúnak: segítségével nem csak a vízállósága javul, de a lanolin táplálja is a szálakat, így azok rugalmasabbak és ellenállóbbak lesznek, és kevésbé hajlamosak a filcesedésre, nemezelődésre.

 

A lanolinozást részletesen itt írtam le, hidd el, az sem bonyolult és egy bejáratott külsőnél kb. 4 hetente elég megcsinálni.

Keresés