Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Mire való a gyapjú pelenkabetét

Mire való a gyapjú pelenkabetét

Érdekes színfoltja a Bolyhoskás betétválasztéknak a gyapjú pelenkabetét. Ez egy két rétegű, nagyon vékony, felnőtt kéz méretű gyapjú anyag. 

 

Funkcióját tekintve elsősorban nem nedvszívó rétegként használjuk, hanem a gyapjú (vagy PUL!) külsők vízzárását lehet vele hatékonyabbá tenni. Már önmagában is hatékony, de időnként a gyapjú külsőkhöz hasonlóan ezt is érdemes lanolinozni.

 

Mivel viszonylag kis méretű, így a külsőben elölre vagy középre érdemes elhelyezni, a betétek alatt.

 

A gyapjú külsőkhöz hasonlóan ezt is elegendő szellőztetni két használat között, nem kell gyakran mosni. A gyapjú ö n t i s z t u l ó  abban az értelemben, hogy a lanolin vízre és sókra bontja le a vizeletet, amely így elpárolog a szellőztetéskor. 

 

Nappalra, sokat pisilő babáknak és éjjeli pelusokba egyaránt ajánljuk, főleg ha kifejezetten egy pontnál ázik a gyapjú pelusotok. Mivel a szellőztetés időbe telik, érdemes 2-3 darabot beszerezni belőle, amelyeket felváltva tudsz használni.

 

Ha pedig mosásra kerül a sor, a külsőkhöz hasonlóan gyapjú tisztítására alkalmas szerrel, például vízben feloldott szappanpehellyel átöblíthető.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyapjú

Keresés