Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Mindent a Milovia Pelenkabetétekről

Eltelt vagy egy teljes nap, mire kiismertem magam a sokféle Milovia betét között. Mire jó? Miért jó? Miért nem jó? Megpróbálom öszefoglalni röviden, hogy gyorsan átlásd. A Milovia betétek mikroszálas szerkezetűek, poliészterből készülnek. A különbség a babapopó felőli oldalon levő borításban keresendő. Így megkülönböztetünk 

  • mikropolárt azaz külföldiül microfleece-t 
  • Coolmaxot, ami valóban cool :D
  • mikroszálasat, amin nincs extra borítás és végül
  • a mosható kakifogót!

Lássuk a mikropolárt!

Mikropolár pelenkabetét    

A fent látható mikropolár, azaz microfleece borítású betétek átengedik a nedvességet, így szárazon tartják a baba bőrét. S, M és L méretben kaphatók. Ezt a fajta betétet javasoljuk újszülötteknek és azoknak a babáknak, akiknél a száraz érzet megőrzése az elsődleges szempont. Pelenkakülsőhöz ideális választás. Egy darab pelenkakülsőhöz rendszerint 4-5 betétet szoktak vásárolni az anyukák, ez a kombináció jó eséllyel akár fél napig is kitart, amíg nem szennyeződik annyira a külső, hogy ki kelljen mosni. Újszülötteknél az S és M méret, de 10 kg-os babánál már az L méret a megfelelő választás. A tapasztalatok szerint az M-es betét 3 órát is bír egyhuzamban egy átlagos pisilő 5 kg-os babánál. A termékcímkén levő névnél ezt találod: "STAY DRY INSERT microfibre"

Coolmax a cool betét

 

Coolmax betéteket javaslok minden olyan babának, akinél a szobatisztulás már időszerű és segítenél neki leszokni a pelenkáról, vagy nyáron a hőségben gyorsabban cserélnéd a pelust. A Coolmax borítású betét hálós szerkezetű, viselése közben a baba érzi, hogy átnedvesedett a pelus. "szól a babának", hogy tele a pelus. Cool, nem? ;) Így gyorsan észreveszed, hogy "akció" volt és megszabadítod a pelenkájától. Csak M és L méretben létezik, pelenkakülsőkhöz javaslom. 

Mikroszálas betétet minden zsebbe!

   

A Milovia mikroszálas betéteket, azaz extra borítás nélküli betéteket zsebes pelenkához használjuk, eleve két betétet csomagolunk a zsebes pelenkákhoz (S+M). Ezek a betétek rengeteg nedvességet képesek magukba zárni, lágyak, és villámgyorsan megszáradnak. Ez a tulajdonságuk télen is praktikus, mert a meleg szobában két-három óra alatt megszáradnak. A zsebes pelenkáknál nem a betét fajtája, hanem a zseb anyaga szerint különböztetjük meg a mikropolár és a Coolmax verziót. A zsebes pelenkák betétei mikroszálasak. Tehát a Coolmax zsebes pelenkában belül mikroszálas betét van, és a zseb anyaga Coolmaxos. A mikroszálas Milovia betétek S, M és L méretben kaphatók. A L méretet éjszakára is javaslom, akár 6-7 kg-os babánál is. Patentold ki teljesen a zsebit és pont belefér az L méret! Nappalra az L méret kb 10 kg-tól lehet alkalmas. 

Mosható kakifogó, amiről leugrik a szennyeződés :)

Rendes neve Stay Dry Liner, avagy szárazontartó anyag. Ez egy lehelletfinom mikropolár, amit a babapopsi alá teríthetsz. A pisit azonnal átengedi, így tartja szárazon a bőrt. A darabos részeket felfogja, amit a WC-n lehúzol. A foltot egy kis folttisztítóval kezeled, és ez is mehet a mosásba. Ha még ezután is maradt kérdésed, tedd fel nekem ITT!

Nézz utána, hogyan érdemes mosni a Milovia pelusokat, KATT IDE!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog milovia mosható pelenka info

Keresés