Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Milovia pelenkák használati útmutatója

A lényeget ezen az ábrán láthatod, ha részleteiben szeretnéd tanulmányozni, olvass tovább!

Végre meghozta a postás a kiszemelt Milovia pelenkát, óvatosan kicsomagoltad és alaposan szemügyre vetted. Ha látsz rajta valami ordító nagy hibát, pl. nincs benne gumi, nincs rajta patent, elszakadt a varrás, azonnal jelezd nekünk ITT, azonnal kicseréljük! Tegyük fel, minden jól alakul, már nagyon szeretnéd ráadni babádra. Először is távolítsd el a kifeszítő lapocskát, ollóval óvatosan vágd le róla a tájékoztató kartonlap címkét, tanulmányozd, és tedd el biztos helyre, ahonnan szükség esetén előveheted. Érdemes első használat előtt kimosni, a rajta levő javaslat szerint. Max. 60ºC-on, szenzitív mosószerrel, öblítő nélkül, max. 800-as fordulaton centrifugázva, fektetve szárítva.

Hogyan tegyük a babára?

Ha zsebes pelenkád van, tedd a zsebbe a betéte(ke)t. A betéten levő Milovia címke alul legyen, távolabb a baba posijától. Néhány alkalom után rá fogsz érezni, hogy melyik élethelyzetben melyik betét vagy betétkombináció lesz nektek a legmegfelelőbb.

Ha pelenkakülsőt vettél, tedd a prefoldtartó fülecskék alá a Milovia betétet a mikropolár vagy Coolmax borításával a baba popsija felé, és szükség szerint tedd rá a mosható (kakifogó) szárazontartó réteget! Igazítsd úgy a patentokat, hogy legjobban illeszkedjen a babádra! Egy ujjad férjen be a pocakja és a pelenka közé, így tudhatod, hogy nem szoros. Győződj meg arról, hogy nem lóg ki sehol a betét és a kakifogó.

Végre készen vagy, most legeltesd a szemed a csinos kis popsin, készíts pár fotót, küldd el nekünk a  Facebook oldalunkra! Öltöztetés, séta, 2-3 óra gondtalan játék... és ha eljött az ideje, cseréld le a pelust!

Mit csinálj a használt pelenkával? Először is ha kakis, a darabos részeket a WC-n húzd le! Gyorsan öblítsd ki a csap alatt hideg vízzel! Ha foltos, egy kis folttisztító szappannal kezeld, de nem kell túlzásba vinni :) Nyomkodd ki belőle a vizet, ne csavard! Mosásig tárold egy erre a célra rendszeresített jól záródó fedeles vödörben legfeljebb két-három napig! A vödör alján összegyűlhet a víz, ezért érdemes egy mosóhálót rendszeresíteni, ami nem ér le a vödör aljára. (Én minden nap, de legfeljebb kétnaponta mosok, mindig friss illat van a fürdőszobámban.)

Ha összegyűlt egy adag, 40º-60ºC-on olyan szenzitív mosószerrel érdemes mosni, aminek összetételénél ezt látod: 5-15% anionos felületaktív anyagok, 5%-nál kevesebb nem ionos felületaktív anyag. Fele adag elegendő, mint amit a rajta levő gyártói ajánlás ír. Nálunk is kaphatsz ilyen mosószert, ezen a polcon találod. Centrifugázni max. 800-as fordulaton szabad. Öblíteni nem szükséges semmivel. Extra vízlágyító adalékot, mosógolyót, ecetet nem javasol a gyártó. Szárítógépbe és radiátorra ne tedd a Milovia pelenkákat!  Ha nagyon-nagyon foltos maradt a pelenka, érdemes nátrium-perkabonátot használnod kézmeleg vízben vagy mosógépben egy evőkanálnyit, 40ºC-on. Enyhén fertőtlenít és újra hófehérek lesznek a betétek. Felmerülhet a kérdés: mivel fertőtlenítsd a Milovia mosható pelenkákat. A Milovia gyártói ajánlás szerint a nátrium-perkarbonát tartalmú szerek tökéletesek erre a célra.

Maradt kérdés? Tedd fel nekem ITT!  Ó, még egy fontos dolog: a babapopsi! Elég, ha tiszta vízzel áttörlöd, nem szükséges bekrémezned. Minek is, ha nem piros a popó? Az olajos krémek eltömítik a Milovia mosipelus szálait, így veszíthet a nedvességfelvevő képességéből. Ha feltétlenül be akarod krémezni a popsit, alkalmanként kenhetsz rá kis shea-vajat vagy lanolint vékonyan, de ilyenkor használj szárazontartó réteget és levételkor alaposan mosd ki belőle az olajos foltot! 

Legyen élmény a pelenkázás Miloviával!

Keresés