Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Miből készül a pop-in pelenka?

Miből készül a pop-in pelenka? A tudatos, környezettudatos pelenkázás egyik alapja, hogy tudjuk: miből készül és honnan jön a pelenka, amit a babára adunk. Nálunk alapelvv a Bolyhoskánál, hogy nem veszünk pelust "akárhonnan", és mindig örülünk, ha a gyártók mesélnek arról, honnan szerzik be az alapanyagot és milyen körülmények között varrják meg a pelusokat.

Bambusz

A Close Pop-in cégnél nagyon népszerű alapanyag a bambusz. Puha, antibakteriális, távol tartja a gombát (nehezebben penészedik), hipoallergén és lélegző, természetes anyag. Nyáron kissé hűvös érzet, télen komfortosan melegen tartja a babapopsit. A bambusz a többi természetes anyaghoz hasonlóan jó választás, ha a babád érzékeny bőrű, allergiára, pirosodásra hajlamos, ha nem szeretnél műszálas betétet használni és ha a kendernél picit olcsóbb megoldást keresel. (Viszont sajnos nem megfelelő kezelés, túl ritka mosás és gyakori szárítógépezés esetén kopaszodhat az anyag.)

A bambusz a világ egyik leggyorsabb növekedésű növénye, hihetetlenül jó nedvszívó - a pamutnál 3-4x jobban teljesít. Termesztéséhez nincs szükség sem rovarölő szerekre, sem trágyázásra, ráadásul olyan talajon is jól érzi magát, sőt, "nő mint a gomba", ahol más növények nem teremnek meg. Teljes mértékben lebomló, komposztálható - összességében tehát jó alapanyag a pelenkákhoz!

A bambusz anyagról ebben a cikkben írtunk részletesen.

RPET

A hulladékcsökkentés egyik módja, hogy amit csak lehet, újrahasznosítunk, új termékeket, alapanyagokat állítunk elő úgy, hogy ehhez minél kevesebb természeti erőforrást használjunk fel. A mosható pelenkázás terén is egyre inkább hódítanak az újrahasznosított anyagok. 2020-tól kezdve a teljes Pop-in választékban RPET anyagból készül a vízzáró réteg - ez egy low impact, azaz alacsony környezeti terheléssel rendelkező poliészter anyag, amelyet újrahasznosított műanyag flakonokból állítanak elő.

Miért jó, ha a körkörös gazdasági modellt támogatjuk?

A szelektíven gyűjtött műanyag flakon nem kerül a szeméttelepre - sőt! Jó alapanyagot lehet belőle előállítani, amiből számtalan új termék készülhet. Így csökkenthető az üvegházhatású gázok kibocsájtása és a széndioxid-kibocsátás és összességében valamivel kevesebb energiára van szükség az ilyen alapanyagból készült termékek előállításához, mintha új anyagból készülnének.

Az új PFC mentes vízlepergető anyag a teljes Pop-in választékban ilyen anyagból készül. A színei tartósak, gyorsan szárad és lélegző. Pont ezt várjuk egy mosható pelenka külsőtől.

Növényi alapú pop-in termékek

A Puffin (lunda) mintás pelus az első pop-in külső, amelyhez már az új, növényi alapú bio vízzáró réteget használták. Ez az anyag nem csak petróleumszármazék-mentes, hanem megújuló, növényi alapú alapanyagból készül, amely a kukoricakeményítőből kivont glükózt veszi alapul, hogy egy speciális fermentálási procedúra végén létrejöjjön ez az új alapanyag.

Tartalomhoz tartozó címkék: mosható pelenka info Pop-in

Keresés