Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hogyan kell lanolinozni a gyapjú pelenkát?

Hogyan kell lanolinozni a gyapjú pelenkát?

A lanolinozás nem bonyolult és nem is vesz el sok időt, ráadásul egy bejáratott külsőt már elég 4-6 hetente újralanolinozni. Ha követed a lépéseket, neked is menni fog :)

 

Ezeket készítsd elő:

 

* egy kis tálat vagy bébiételes üveget

* 1 literes tálat vagy befőttes üveget
* 1 deciliter forró vizet 

* 1 liter meleg vizet a csapból
* 1 teáskanál szappanpelyhet, hagyományos mosószappant, balzsammentes sampont vagy babafürdetőt
* 1 teáskanál 100%-os lanolint

 

Így lanolinozz:

 

  • Öntsd a forró vizet a kis tálba/üvegbe és oldd fel benne a szappant!
  • Add hozzá a lanolint, és kevergesd, amíg teljesen fel nem oldódik! Homogén, tejszerű folyadékot kell kapnod, amelyben nem úszkálnak szilárd zsírdarabkák.
  • Öntsd össze a langyos vizet és a forró, lanolinos keveréket a nagy edényben, majd helyezd bele a külsőt! (Ha úgy egyszerűbb, keverheted a lanolint közvetlenül a nagy üvegben/edényben 2 dl forró vízzel és szappannal - ez esetben ha kifehéredett a keverék, csak add hozzá a csapból a meleg vizet és kész.)

 

Puppi tipp: lanolinozd a külsőt szárazon! Így többet tud magába szívni a lanolinfürdőből. (Természetesen az sem baj, ha rögtön mosás után, még nedvesen lanolinozod a külsőt.)

 

Hogy a színes külsők ne fogják be egymást, azt javasoljuk, hogy lanolinozd külön a világos és sötét külsőket, valamint azokat, amelyek nagyon eltérő színűek. Lanolinozáshoz fordítsd ki a bebújós külsőket, a klasszikus fazonú, patentos vagy tépőzáras darabokat pedig belső oldalukkal lefelé tedd az edénybe! (A befőttesüveg esetén mindegy, hogyan kerül bele a külső.)

 

3-4 óra elegendő ahhoz, hogy magukba szívják a szükséges mennyiségű lanolint, de a kényelmesség miatt sokan egész éjszakára benne hagyják a lanolinfürdőben a pelust.

A lanolinfürdőből kivett külsőt óvatosan nyomkodd ki, de ne csavard és ne dörzsöld - így elkerülheted a nemezelődést.

 

Tipp: a legtöbb nedvességet úgy tudod eltávolítani a külsőkből, ha egy száraz törölközőre fekteted őket, óvatosan feltekered (mint a palacsintát), majd ezt kinyomkodod, amennyire csak tudod.

 

A külsőket lehetőleg fektetve szárítsd!

 

A frissen lanolinozott külső kicsit ragacsosnak tűnhet száradás után, de ez néhány használat után elmúlik. Száradás után a külső használatra kész. Ha bárhol nedves marad, mert nem várod ki a teljes száradást, ott ázhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: doodush gyapjú Puppi

Keresés