Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Termékek Menü

Mosható pelenkákkal kapcsolatos információk

Csináld magad! Mosható vattakorong Vannak dolgok, amelyek után szinte automatikusan nyúl az ember, pedig a hulladékmentes alternatívára váltás nem igényelne komolyabb erőfeszítést. Ilyen volt nálunk a vattakorong. Most megmutatom, hogyan készítheted el egy délután alatt a teljes készleted!
Hogyan állítom össze a saját újszülött készletünket?

Legutóbbi bejegyzésemben írtam már róla és személyes tanácsadáskor is mindig szóba kerül, hogyan érdemes összeállítani egy újszülött készletet. Mivel mindenki más, így ilyenkor csak általános tanácsokat tudok adni arra vonatkozóan, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. Ezért úgy gondoltam, az is hasznos lehet, ha egy konkrét példán - a sajátomon - keresztül mutatom be, hogyan épül fel egy konkrét újszülött készlet.

A mosható pelenkás csoportokban talán leggyakrabban feltett kérdés, hogy mit is vegyünk meg a kezdőcsomagba? Általában mire felmerül ez a kérdés, az adott anyuka már elolvasott minden hasznos és fontos dokumentumot, hallott már a különböző típusokról, és vagy azt érzi, hogy ez egy hatalmas káosz, vagy azt, hogy képben van ő, de mégis – miből mennyit? Ebben szeretnék most segíteni ezzel a bejegyzéssel.

Minden mosipelusos anyuka száját elhagyja egyszer a mondat: “ez a pelus ázik”.

Milyen mosószert válasszunk a mosható pelenkákhoz? {teszt} A pelenkák mosása elsőre bonyolultnak tűnhet, főleg ha a mosis csoportokat olvasgatva elsőre csak azt látod, "ezt nem szabad", "azt nem szabad". De akkor mégis mivel kellene mosni a pelenkákat, hogy ne tegyünk kárt bennük? Én az elejétől fogva, direkt tesztelési céllal beszereztem néhány mosószert, majd összevetettem a listámat azzal, miről írnak jókat a többiek (beszereztem még  pár fajtát :) ), és... íme az eredmény! *
Mi az a mosható pelenka?

Rengeteg információt olvasni arról, hogyan használjuk a mosható pelenkákat, milyen típusai érhetőek el, hogyan kell megfelelően turbózni az AIO-kat, hogy az olyan boszorkánykonyhás dolgokba, mint a marhaepe-szappan és a nátrium-perkarbonát bele se menjek… Viszont arra az egyszerű kérdésre nem sok választ találtam: mi az a mosható pelenka?

Hogyan kaphatok 20% kedvezményt egész évben pelusokra?

Egy baba körül rengeteg a kiadás, nincs olyan szülő, aki ne örülne egy kis plusz pénznek, amit a kicsire fordíthat. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy évente akár 150 ezer Forintot is kaphatsz az államtól, amelyből mosható pelenkát is vásárolhatsz?

Eldobható pelenkabetétek {teszt} A mosható pelenkás nyaralásról szóló cikkben megemlítettem az eldobható pelenkabetéteket. Mi már többet is kipróbáltunk - most bemutatom őket!
A Milovia pelusokkal kapcsolatban leggyakrabban azt kérdezik tőlem: mi az a Coolmax? Most összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat ezzel a nyári adu ásszal kapcsolatban!
A nyár forró, hosszú, és néha unalmas... de ha mosis anyuka vagy, ezek miatt mégis szerethető!
Mi az az úszópelenka? Itt a nyár, biztosan sokan tervezünk vízparti nyaralást. Igen ám, de mi kerüljön ilyenkor a babára? Pont erre való az úszópelus!
Beszürkült a betét? Itt az ideje a mélytisztításnak!

Mindenkivel előfordulhat, hogy a pelenka betétek egy idő után beszürkülnek, foltosodnak, és már nem olyanok, mint új korukban. Az is elképzelhető, hogy a használtan vett betétről derül ki, a színét a képen nem a rossz fényviszonyok okozták, hanem bizony az szürke. Most néhány Milovia betét segítségével megmutatom, hogyan lehet egy délután alatt új életet lehelni beléjük

Már FOXPOST automatába is rendelheted bolyhos csomagod! Már FOXPOST csomagautomatába is kérheted a bolyhos csomagod - egyszerű, gyors és kényelmes!
Új vezető a Bolyhoska élén: Szentkirályi-Varga Judit Szentkirályi-Varga Juditot sokan ismeritek már: aktív tagja a mosis közösségeknek és blogján, az Aprókán megjelentetett pelenka tesztjeivel egy éve segíti a moshatózással még csak most ismerkedő anyukákat. Most egy új szerepében szeretném bemutatni: hamarosan ő veszi át a Bolyhoskát.
Hétköznapi mosimamák: TÓTH ÁGNES KLAUDIA "Azt üzenem azoknak, akik még csak tervezik, hogy ne féljenek belevágni! Sokkal egyszerűbb, könnyebb, mint gondoltam, nem okoz túl sok plusz feladatot, könnyen a napi rutin részévé válik."
Hétköznapi mosimamák: BARTÁNÉ MÉSZÁROS ANDREA

"Nem szerettem volna a kisfiam legérzékenyebb testrészét gyakorlatilag egy „dunsztkötésben” aszalni, mivel az eldobható pelenkák nem szellőznek [...] A környezettudatosság és az anyagi előnyök is mind mellette álltak."

Hétköznapi mosimamák: ERDÉLYI - NAGY NOÉMI "Az ember óvja a gyermekét, a környezetet, esztétikai élményhez jut, hiszen olyan csini lesz a mosható pelusokban a babapopsi, és nem kell havonta pelenkára költeni."
Hétköznapi mosimamák: DINNYEI ROZI "Nem annyi plusz meló és nem annyira bonyolult, mint elsőre tűnik. A mosis közösség pedig szuper, már emiatt is érdemes mosizni!"
Hétköznapi mosimamák: NÉMETH ANETT "Nagyon segítőkészek a csoportbeli mosis anyukák, mindig készségesen válaszoltak"
Hétköznapi mosimamák: SIBALIN SZANDRA "...kizártnak tartottam, hogy még két évig eldobhatóban dunsztolódjon a gyerekem."
 Hétköznapi mosimamák: PREPOK SZANI "Próbálkozni kell más beállítással, más betéttel, és előbb-utóbb menni fog!"
Vajon hogyan áll majd a babán a mosipelus? Megfelelően illeszkedik? Mi van, ha abszolút nem az ő fazonja?
Hétköznapi mosimamák: RÉTI VIRÁG "Csak bátorítani tudom őket, hogy mihamarabb vágjanak bele a mosható pelenkázásba!"
Hétköznapi mosimamák: DR BEKE BARBARA "jobb lenne a kisfiamnak, mert kisebb odabent a hőmérséklet, mint az eldobhatós pelusokban"
19+1 érv a Bolyhoska mellett Miért érdemes nálunk vásárolnod?
Hétköznapi mosimamák: SZALAI GERDA
"a modern mosható pelenka számos olyan megoldást kínál, ami messze túlmutat a nyolcvanas-kilencvenek években elérhető lehetőségeken"
Van 500.000 forintod pelenkára?

Egy kisbaba, az első három évben hatalmas anyagi teher, de szerencsére attól a pillanattól kezdve, hogy megtudod babát vársz, mindenki a segítségedre lesz. Mi a helyzet pelenkafronton?

5+1 ok, hogy mosipelust használj

Nem kell liberálisan gondolkodó szuperanyukának, sem elhivatott környezetvédőnek lenned ahhoz, hogy mosható pelenkát használj. Ennél sokkal egyszerűbb, praktikusabb okai vannak annak, hogy a mosipelus mellett dönts. Elmondunk neked 5+1 érvet, ami a mosipelus mellett szól.