Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hogyan vegyél használt Puppi pelust?

Hogyan vegyél használt Puppi pelust?

A gyapjú pelenkáknak nagy előnyük, hogy sokáig jó állapotban maradnak, ha megfelelően kezelik őket, így sok eladó gyapit találni a mosható pelenkás csoportokban. Mivel használt Puppit venni nem feltétlenül egyszerű feladat, ezért szeretnénk itt egy kis segítséget adni ahhoz, miket is érdemes megnézni, megkérdezni, mielőtt egy régi-új Puppival gyarapítod a gyűjteményed.

Az első és legalapvetőbb kérdés, hogy tudd, milyen méretet keresel. Jelenleg a Puppit 4 méretben (újszülött, miniOS, OS és OS+) készítik, néhány szín kivételével minden színkombinációt minden méretben elkészítenek.

 

A méretezés:

 

-NB (Newborn) újszülött méret: 3-6,5 kg

-miniOS (mini one size): 4,5-9,5 kg

-OS (one size, egyméretes): 6-15 kg

-OS+ (one size plus): 9-18 kg

 

Mivel a Puppikat eddig 3 fazonban (verzióban) varrták, így V1, de leginkább V2 és V3 fazonokba is belefuthatsz, ám az eladók valószínűleg nem fogják fejből tudni, hogy V2-es vagy V3-as -e egy adott pelus. A főbb különbségek a terpesz szélessége és a V3-as fazonnál használt keskenyebb “fül” rész, amitől még karcsúbb érzetű a pelus.

 

Mivel a V3 fazonon belül is vannak (tapasztalataink alapján) kisebb-nagyobb eltérések, így érdemes mérést kérni. De mit méressünk le?

Egyrészt érdemes a pelus terpesz szélességéről kérni egy adatot, másrészt (félbehajtva) a teljes pelus hosszáról. Ha már van saját Puppink, összehasonlíthatjuk vele a megvásárolni kívánt darabot. A használattól függően nagy különbségek is lehetnek!

 

Figyelj a részletekre!

 

Ha már tudjuk, körülbelül mekkora a megvásárolni kívánt pelus, nézzük meg alaposan: mennyire tömörödhetett, mennyire bolyhos, nemezelődött? (A nemezelődött pelusok vastagabbak és merevebbek, illetve kisebbek mint a beleírt méretük). Nem számít kukacoskodásnak közelebbi képet kérni a combrészről vagy a pelus elejéről!

 

Nézzük meg alaposan a combrészt. A gumik kritikus pontot jelentenek, egyrészt a nemezelődés hatására, másrészt a használatból eredően természetes okból tudnak nyúlni, illetve a kakitól elszíneződhet a combrész. Míg ez könnyen megállapítható akár képről is, a tépőzárak és patentok állapota nem, így ezesetben nyugodtan kérdezz.

 

Ha komolyan érdekel a pelus, a használatra is érdemes rákérdezni,

ebből is következtethetünk a pelus állapotára:

 

  • hogyan és mennyit volt lanolinozva a pelus?
  • milyen “kaki-körülmények” között használták? (EC, gyakran kakiló baba, ritkán látott kakit, stb.)
  • kézzel vagy géppel mosták?
  • első tulaja-e a pelusnak, vagy már régebbi darab, amit más baba is használt előtte?

 

Ha pedig szerelem darab lesz a szóban forgó pelus, még mindenképp beszéljétek meg, milyen állapotban szeretnéd megkapni. Én általában a frissen mosott, száraz, de nem lanolinozott külsőket részesítem előnyben, mivel ilyenkor én dönthetem el, mennyi lanolint kapjon a pelus. Ha még kezdő vagy és bizonytalan, lehet, hogy érdemesebb lanolinozva, bevetésre készen kérni a külsőt.

 

A cikk elkészüléséhez sok segítséget kaptam a Puppi popik csoportban, a gondolatokat, ötleteket ezúton is köszönöm!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyapjú Puppi

Keresés