Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hogyan lehet a legegyszerűbben elkezdeni a mosható pelenkázást?

Hogyan lehet a legegyszerűbben elkezdeni a mosható pelenkázást? Olcsó és egyszerű moshatópelenka kezdő készlet. Szerintem te is ezt keresed. Nem bonyolítjuk túl, nézd csak:

Mire lesz szükséged az induláshoz?

Annak ellenére, hogy nagyon sokáig lehetne számolgatni, kinek hány pelenka kell a kezdéshez, szerintem nincs rá egyetlen jó válasz. Viszont van egy olyan minimum szám, amivel már el fogod tudni kezdeni, és 2-3 hét után lesz annyi tapasztalatod, hogy eldöntsd, hogyan tovább. Ezalatt pedig legalább nem került sokba a kezdőcsomag, ha úgy döntenél, hogy mégsem lesztek (teljesen) mosisok. Íme a számok:

  • Nedvszívó rétegből 12-24 darabot szerezz be. Ennél több később sem nagyon fog kelleni, a végső szám attól függ majd, milyen gyakran mosod őket, de a 24 darab már a 3 napos mosáshoz is elég. Típusukat tekintve ezekből választhatsz: tetra pelenka, prefold, betét (természetes vagy mikroszálas anyagú) és belső (inkább éjszakára vagy utazáshoz)
  • Külsőből: 3 – 5 db-ra lesz szükséged. Ez lehet PUL külső, csónakos pelenka vagy gyapjú külső. Ha nagyon ki szeretnéd próbálni, választhatsz zsebest vagy all in one pelenkát is, de ezeket vagy pluszban számold, vagy inkább 5 legyen a célszám a kezdő készlet esetén.

Ennyi. Ezekkel el fogod tudni kezdeni a mosható pelenkázást, nem is kerül majd sokba (30-40 ezer Ft maximum), és az ezekkel megszerzett tudással magabiztosan választhatod majd ki, mivel és hogyan szeretnéd a jövőben bővíteni a készletet (ha szeretnéd).

Aminek a beszerzését még ajánlom, az a kakifogó papír és a folttisztító szappan, de ez már tényleg extra :)

Keresés