Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hogyan adj el használt Puppi pelust?

Hogyan adj el használt Puppi pelust?

Miután megnéztük, hogyan vásárolj használtan Puppit, ebben a részben az eladóknak szeretnék néhány tanácsot adni, hogyan váljanak meg a gyapjú külsőktől.

 

A legfontosabb, hogy amikor felteszel eladásra egy Puppit, minden fontos adatát és az állapotát is pontosan írd le. Mi “számít” egy Puppinál:

 

  • a mérete: újszülött, miniOS, OS vagy OS+
  • a színe: Curry, Woodland, Grey jellyfish, stb.
  • ha tudod, akkor a verziója (V2 vagy V3)
  • mikor vásároltad/mióta van használatban
  • milyen hibái vannak?

 

A hibákat érdemes leírni és lefotózni is, így nem éri váratlan meglepetés a vásárlót. Tipikus hibák lehetnek a bolyhosság, a kinyúlt combgumi, a tömörödés vagy az esetleges elszíneződések, fakulások, valamint a túl könnyen/túl nehezen záródó patent/tépőzár. A gyapjú természetes anyag és minden Puppi kicsit más anyagból készül, így eltérő módon hajlamosak a tömörödésre, bolyhosodásra, fakulásra, ez “benne van a pakliban”, de a kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében érdemes tárgyilagosan bemutatni a pelust.

 

A combgumik állapotát is őszintén le kell írni, és fotózni is kell, mert elég komoly változáson tud keresztül menni a használat során. 

 

Minél több fotót tegyél fel, jó fényben (azaz nem este, lámpafénynél, hanem lehetőleg természetes fénynél, ablak közelében fotózva).

 

Ha tudod, két olyan kép is legyen fenn, amin egy mérőszalag vagy vonalzó is szerepel:

  • készíts képet félbehajtva a pelus teljes hosszáról,
  • és készíts képet a terpesz szélességéről is.

 

Csak egy mondat erejéig említem, de még vadonatúj pelust sem igazán “szokás” teljes áron eladni. Az árazás tekintetében nyugodtan kérhetsz segítséget az adott csoportban, de mindenképp törekedj arra, hogy az ár reálisan tükrözze a pelus állapotát még akkor is, ha ti nagyon szerettétek az adott darabot.

 

Amikor sikeresen létrejött az üzlet, beszéljétek meg, milyen állapotban szeretné megkapni a pelust. Én például frissen mosva, de lanolinozás nélkül szeretem átvenni a gyapikat, és egy lanolinozással indítani, amikor megérkeztek hozzám. Ha használat előtt áll majd a pelus, akkor is érdemes lanolinozás nélkül elküldeni. Ha pedig tépős a pelenka, akkor figyeljünk oda, hogy makulátlan állapotban legyenek: egy varratbontó, szemöldökcsipesz vagy más “célszerszám” segítségével gyorsan ki lehet szedni belőlük a szöszöket, így sokkal szebb állapotban kapja majd meg a pelust az új tulajdonosuk.

 

A cikk elkészüléséhez sok segítséget kaptam a Puppi popik csoportban, a gondolatokat, ötleteket ezúton is köszönöm!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyapjú Puppi

Keresés