Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

2021. 09. 24. 09:50:19
MOSÓSZEREK - 1. rész: folyékony mosószerek és mosógélek a mosható pelenkákhoz

Ebben a 4 részes sorozatban körüljárom a mosógélek, mosóporok és a fertőtlenítő mosószer adalékok valamint a mosóparfümök és öblítők világát, hogy képet kaphass arról, milyen mosószert érdemes használni a mosható pelenkákhoz? Tarts velem!

A mosható pelenkák mosása kapcsán az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés az, hogy milyen mosószerrel érdemes mosni őket? Rengeteg szempont van, amelyeket érdemes figyelembe vennünk, ha mosószert keresünk:

  • legyen bababarát
  • legyen hipoallergén, szenzitív, mindenmentes
  • legyen környezetbarát
  • távolítsa el a foltokat (előkezeléssel vagy anélkül)
  • ne szürkítse a fehér ruhákat
  • legyen hazai gyártmány
  • legyen újratölthető vagy visszaváltható a csomagolás
  • csomagolásmentesen is beszerezhető legyen
  • könnyen beszerezhető legyen bárhol

és a többi, és a többi. “Tökéletes” mosószer nincs, főleg olyan nem, ami mindenkinél egyformán jól működne, de a legutóbbi mosószeres cikkem óta ugrásszerű fejlődésnek indult a magyar mosószer piac, így most szeretnék egy frissített, átfogó, három részes sorozatban elmondani mindent arról: milyen mosószer jó a mosható pelenkákhoz?

2021. 07. 18. 12:19:00
Miből készül a pop-in pelenka? A tudatos, környezettudatos pelenkázás egyik alapja, hogy tudjuk: miből készül és honnan jön a pelenka, amit a babára adunk. Nálunk alapelvv a Bolyhoskánál, hogy nem veszünk pelust "akárhonnan", és mindig örülünk, ha a gyártók mesélnek arról, honnan szerzik be az alapanyagot és milyen körülmények között varrják meg a pelusokat.
2021. 07. 16. 14:38:19
Hogyan lehet a legegyszerűbben elkezdeni a mosható pelenkázást? Olcsó és egyszerű moshatópelenka kezdő készlet. Szerintem te is ezt keresed. Nem bonyolítjuk túl, nézd csak:
2018. 05. 03. 12:54:18
Csináld magad! Mosható vattakorong Vannak dolgok, amelyek után szinte automatikusan nyúl az ember, pedig a hulladékmentes alternatívára váltás nem igényelne komolyabb erőfeszítést. Ilyen volt nálunk a vattakorong. Most megmutatom, hogyan készítheted el egy délután alatt a teljes készleted!
2018. 03. 23. 21:25:18
Hogyan állítom össze a saját újszülött készletünket?

Legutóbbi bejegyzésemben írtam már róla és személyes tanácsadáskor is mindig szóba kerül, hogyan érdemes összeállítani egy újszülött készletet. Mivel mindenki más, így ilyenkor csak általános tanácsokat tudok adni arra vonatkozóan, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. Ezért úgy gondoltam, az is hasznos lehet, ha egy konkrét példán - a sajátomon - keresztül mutatom be, hogyan épül fel egy konkrét újszülött készlet.

2018. 03. 23. 20:36:17

A mosható pelenkás csoportokban talán leggyakrabban feltett kérdés, hogy mit is vegyünk meg a kezdőcsomagba? Általában mire felmerül ez a kérdés, az adott anyuka már elolvasott minden hasznos és fontos dokumentumot, hallott már a különböző típusokról, és vagy azt érzi, hogy ez egy hatalmas káosz, vagy azt, hogy képben van ő, de mégis – miből mennyit? Ebben szeretnék most segíteni ezzel a bejegyzéssel.

2018. 01. 30. 14:00:14

Minden mosipelusos anyuka száját elhagyja egyszer a mondat: “ez a pelus ázik”.

2018. 01. 07. 18:12:56
Milyen mosószert válasszunk a mosható pelenkákhoz? {teszt} A pelenkák mosása elsőre bonyolultnak tűnhet, főleg ha a mosis csoportokat olvasgatva elsőre csak azt látod, "ezt nem szabad", "azt nem szabad". De akkor mégis mivel kellene mosni a pelenkákat, hogy ne tegyünk kárt bennük? Én az elejétől fogva, direkt tesztelési céllal beszereztem néhány mosószert, majd összevetettem a listámat azzal, miről írnak jókat a többiek (beszereztem még  pár fajtát :) ), és... íme az eredmény! *

Keresés