Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hétköznapi mosimamák: TÓTH ÁGNES KLAUDIA

Ahány gyerek, ahány anyuka, annyi történet. Hétköznapi mosimamák cikksorozatunkkal azt szeretnénk bemutatni, ahhoz, hogy mosható pelenkát használjon egy édesanya, nem feltétlenül kell sem buggyosnadrágos hippinek vagy éppen elvakult környezetvédőnek lenni. Ma már a kötődő nevelést alkalmazó anyák, a design és divat szerelmesei vagy éppen a környezet értékeit védők közül egyenlő arányban fordulnak elő a mosható pelenkákat előnyben részesítő szülők. Őket mutatjuk be hétről hétre jelentkező cikksorozatunkban. Most ismerkedjetek meg a Maminbaba oktató és hordozási tanácsadó Ágival!

 

Név: Tóth Ágnes Klaudia

Kor: 33 éves

Gyerekek száma és kora: Patrik 3,5 éves, Alíz 10 hónapos

A kislánya pár hetes kora óta mosizik.

 

Mivel foglalkozol?

Eredetileg kozmetikus és sminkes, valamint ezek szakoktatója vagyok. Jelenleg viszont gyermekimmel vagyok itthon, mellettük lettem Maminbaba oktató, majd babahordozási tanácsadó.

 

Mióta használsz mosipelust?

Patriknál még nem használtam, bár már akkor is szemeztem a mosható pelenkákkal, a környezettudatosság, a szép minták, valamint a költséghatékonyság miatt is. De az is fontos volt, hogy ne vegyszerekkel érintkezzen a babám bőre - csak akkor még nem volt merszem belevágni. Mikor a második gyermekemet vártam, már egyértelmű volt, hogy mosizni fogunk. Ahogy a kórházból hazamentünk, már próbálkoztunk, de igazából Alízzal a köldökcsonk leesése után kezdtük.

 

Miért vágtál bele?

Mert környezettudatos és költséghatékony, valamint egészséges, ráadásul pedig cuki a minták.

 

Mi volt a legnagyobb nehézség?

Nekem a legnagyobb kihívás az anyatejes kaka kimosásának megoldása volt.  Próbáltam többféle kakifogót, jók is voltak, csak vagy begyűrődött, vagy képes volt mellé menni így is.

 

Kedvenc márkád?

A Milovia és a Charlie Banana. Igazából többfélét használok, tetrával, kistürcsivel, betéttel, pelenkabelsővel. Ami legjobban bevált, az viszont egyértelműen a Milovia. Hosszabb idő volt, mire rászántam magam, hogy beruházzak rá. Az első használatkor tartottam is tőle, mi lesz, mert az addig használtakhoz képest olyan lazának tűnt, meg ugye dupla combszárny sincs… De meglepetésemre mégsem folyt ki belőle soha semmi. Szóval csak puhább, így biztos kényelmesebb is a babának. A betétei pedig mindennél könnyebben kezelhetők, könnyű tisztítani és nagy előnye, hogy gyorsan szárad. A másik favorit pedig a Charlie, pihe-puha és az állíthatósága elképesztően jó.

 

 

Mit üzennél a mosizással még csak kacérkodó anyukáknak?

Azt üzenem azoknak, akik még csak tervezik, hogy ne féljenek belevágni! Sokkal egyszerűbb, könnyebb, mint gondoltam, nem okoz túl sok plusz feladatot (talán csak a széklet lemosása, de majd ez is javul, ha már mindenevő lesz a gyerek), könnyen a napi rutin részévé válik.

 

További cikkeink a Hétköznapi mosimamák cikksorozatban

 

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett!

Keresés