Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hétköznapi mosimamák: SIBALIN SZANDRA

Bolyhoska
2016. 11. 01. 14:39:00

Ahány gyerek, ahány anyuka, annyi történet. Hétköznapi mosimamák cikksorozatunkkal azt szeretnénk bemutatni, ahhoz, hogy mosható pelenkát használjon egy édesanya, nem feltétlenül kell sem buggyosnadrágos hippinek vagy éppen elvakult környezetvédőnek lenni. Ma már a kötődő nevelést alkalmazó anyák, a design és divat szerelmesei vagy éppen a környezet értékeit védők közül egyenlő arányban fordulnak elő a mosható pelenkákat előnyben részesítő szülők. Őket mutatjuk be hétről hétre jelentkező cikksorozatunkban. Most ismerkedjetek meg a szépségtanácsadó Szandrával!

 

Név: Sibalin Szandra

Kor: 34 éves

Gyerekek száma és kora: Armina 8,5 éves és Abigél 10 hónapos

A kislánya 3 hónapos kora óta mosizik.

 

Mivel foglalkozol?

Parfümériában vagyok eladó és szépségtanácsadó.

 

Mikor kezdtél mosizni?

Körülbelül fél éve, a kisebb lányom három hónapos lehetett, amikor megvettem az első mosható pelust. Így utólag picit bánom, hogy nem kezdtük még ennél is előbb. Sajnos a nagyobbnál még fel sem merült, annyira gyerekcipőben járt még akkor az egész dolog, főleg itt Magyarországon.

 

Miért vágtál bele? Honnan tájékozódtál?

Már a második terhességem alatt elkezdtem olvasgatni az egész mosis rendszerről, de bevallom, hogy a rengeteg információ között kicsit elvesztem. Úgy voltam vele, hogy majd visszatérünk rá, ha megszületett Abigél. Aztán úgy két hónapos lehetett, amikor az eldobható pelusoknál nagyobb méretre váltottunk, hiába próbáltam ki több fajtát, az összesnek volt egy jellegzetes műanyag szaga. Érdekes mert addig nem csapta meg az orrom ennyire... Elkezdtem utánaolvasni, hogy miből és hogyan készülnek az eldobhatóak, és teljesen kiakadtam! Ezek után kizártnak tartottam, hogy még két évig eldobhatóban dunsztolódjon a gyerekem. Az, hogy mennyire nehezen bomlik le, és ezáltal is mennyire szennyezi a környezetet, csak hab volt a tortán, és a mosható pelussal megspórolható összegek is.

Körülbelül ezzel egy időben egy kedves ismerősöm, akivel egy idősek a gyerekeink, már elég jól benne volt az egész mosis témában, ő is sokat segített az indulásnál. Hozzáteszem, hogy csak két hétig informálódtam a neten, hogy mit és hogyan kéne, utána már kezdett körvonalazódni, hogy nálunk a külső-betét páros lesz a nyerő.

Volt nehézség?

Nem mondanám, hogy volt nehézség, de nyilván itt sokat számít, hogy alaposan körbejártam a témát, mielőtt vásárlásra adtam a fejem. A kislányom alkata miatt abszolút nem volt mindegy, hogy mit veszek, elég combos baba volt abban az időben. Emiatt nem passzolt volna rá egy csomó minden.

Mi a favoritotok?

Abszolút kedvenc a Milovia, szerintem ezzel nem igazán lehet mellélőni. Puha, kényelmes, atombiztos és a mintái is gyönyörűek.

 

Mit üzensz a mosizást még csak most tervezgető mamiknak?

Semmiképpen ne hagyják magukat kezdésnél rábeszélni egy egész egyforma darabokból álló készletre, próbálgatni kell, mert mindenkinek más jön be. Olvasgassanak sokat, kérjenek segítséget a különböző Facebook csoportokban, webshopok felületén, ha van lehetőségük menjenek el mosis klubokba próbálni. Vigyázzanak, mert a mosható pelenka függőséget okoz(hat)!

 

 

További cikkeink a Hétköznapi mosimamák sorozatban

 

Oszd meg a cikket, ha tetszett!

 

 

 

Keresés