Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hétköznapi mosimamák: RÉTI VIRÁG

Bolyhoska
2016. 10. 15. 08:00:00

Ahány gyerek, ahány anyuka, annyi történet. Hétköznapi mosimamák cikksorozatunkkal azt szeretnénk bemutatni, ahhoz, hogy mosható pelenkát használjon egy édesanya, nem feltétlenül kell sem buggyosnadrágos hippinek vagy éppen elvakult környezetvédőnek lenni. Ma már a kötődő nevelést alkalmazó anyák, a design és divat szerelmesei vagy éppen a környezet értékeit védők közül egyenlő arányban fordulnak elő a mosható pelenkákat előnyben részesítő szülők. Őket mutatjuk be hétről hétre jelentkező cikksorozatunkban. Most ismerkedjetek meg a közgazdász Virággal!

Név: Réti Virág

Kor: 31 éves

Gyerekek száma és kora: Lia 11,5 hónapos

A kislánya 2 hónapos kora óta mosizik.

 

Mi a végzettséged, mivel foglalkozol?

Közgazdász vagyok. Okleveles könyvvizsgáló asszisztensként kezdtem, majd kormánytisztviselőként dolgoztam. Jelenleg a kislányunkkal vagyok itthon.

Mióta használsz mosipelust?

Lia két hónapos korától, de már most tudom, hogy a kistesónál az első héttől moshatózni fogok.

Miért vágtál bele?

Körülbelül öt éve családon belül voltunk nyaralni. Ottlétünk alkalmával találkoztam először mosipelussal. Az akkor még, kis “négykézlábolón” egyből kiszúrtam a formabontó darabot, ezért kicsit faggatózni kezdtem a választásukról. Nem győzködtek, nem akartak "megfertőzni". Az viszont látszott, hogy minden téren rendkívül környezettudatosan élnek és a kicsinek is mindig a legjobbat szeretnék adni, így egyértelmű volt számukra, hogy pelenkából sem az eldobható műanyagot választják. Mondanom sem kell, hogy tetszett a felfogásuk és mire hazaértünk nem volt kérdés, hogy a mi gyerekünkön is mosható pelust szeretnék viszont látni.

Mi volt a legnagyobb nehézség, ha volt ilyen?

A megfelelő pelenka típus és márka kiválasztása okozta számomra a legnagyobb nehézséget. Nagyon sokáig elveszettnek éreztem magam a hatalmas választékban. Fogalmam sem volt, hogy mi az az AIO, a pelenka külső és belső vagy épp a prefold. Rengeteget olvastam a mosható pelenkákról, de mégis úgy éreztem, hogy képtelenség elsőre megtalálni a tökéletest...

Kedvenc márkád, és megindokolnád, hogy miért?

Teljes mértékben Milovia rajongó vagyok. Hogy miért? Mert ez volt az egyedüli márka, amiről csak pozitívumokat olvastam mind a hazai, mind a külföldi blogokon, webáruházakban. Már a várandósságom felénél biztos voltam benne, hogy ebből a márkából akarok felszerelkezni a lányunknak, de a kivitelezésnél akadályokba ütköztem. A Miloviának ugyanis akkor még nem volt magyarországi forgalmazója, így kénytelen voltam magam kézbevenni a dolgokat, felvenni a lengyel gyártóval a kapcsolatot. Kicsit körülményes volt ilyen módon hozzájutni, de abszolút megérte! Elsőre megtaláltam a számunkra tökéletes moshatót és sosem csalódtam benne: pár hetes babán is teljesen passzoló fazon, könnyű kezelhetőség, kosztaszító tulajdonság és nem utolsó sorban szemet gyönyörködtető minták. Nagy megelégedésemre az első bevetések után már a Bolyhoskától tudtam intézni a készletbővítést. Kell ennél több?

Mit üzennél azoknak, akik most terveznek belevágni?

Csak bátorítani tudom őket, hogy mihamarabb vágjanak bele a mosható pelenkázásba! Ajánlom a Miloviát és Anikót, aki készségességével és szakmaiságával segítő kezet nyújt a kezdeti lépéseknél, bizonytalanságoknál.

 

Többi cikkünk a Hétköznapi mosimamák sorozatban

 

Megosztás = törődés

 

 

Keresés