Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hétköznapi mosimamák: ERDÉLYI - NAGY NOÉMI

Bolyhoska
2016. 11. 22. 09:00:00

Ahány gyerek, ahány anyuka, annyi történet. Hétköznapi mosimamák cikksorozatunkkal azt szeretnénk bemutatni, ahhoz, hogy mosható pelenkát használjon egy édesanya, nem feltétlenül kell sem buggyosnadrágos hippinek vagy éppen elvakult környezetvédőnek lenni. Ma már a kötődő nevelést alkalmazó anyák, a design és divat szerelmesei vagy éppen a környezet értékeit védők közül egyenlő arányban fordulnak elő a mosható pelenkákat előnyben részesítő szülők. Őket mutatjuk be hétről hétre jelentkező cikksorozatunkban. Most ismerkedjetek meg a skandináv nyelvész Noémivel!

 

Név: Erdélyi-Nagy Noémi

Kor: 30 éves

Gyerekek száma és kora: Enikő 1 éves

A kislánya három hónapos kora óta mosizik.

 

Mivel foglalkozol?

Hivatalosan  skandináv nyelvész vagyok, és most fejezem be néprajzos diplomámat. Egyébként egy multinál dolgozom, ahol a svéd nyelvtudásomat használom.

 

Mióta használsz mosipelust?

Nagyjából Enikő három hónapos kora óta, de már születése előtt összevásároltam jó pár használt pelenkát, hogy megtaláljam a megfelelőt. Nagyon hamar, már az első hetekben elkezdtem próbálkozni, de három hónapba telt mire megtaláltam, milyen pelenkák passzolnak a legjobban kicsilány formájához.

 

Miért vágtál bele?

Több okból is, például nem szeretek szemetet termelni. Női higiéniás termékekből már évek óta nem eldobhatót, hanem moshatót használok, szóval úgy gondoltam, ha ebben az esetben is van mosható lehetősége, akkor élek vele. A másik ok, a piros popsi probléma, míg nem volt babám addig nem merült fel bennem, de amint megszületett, igen. Én úgy tapasztaltam, hogy jobb a bőrének a puha mosható pelenka.

  

 

Mi volt a legnagyobb nehézség, ha volt ilyen?

A megfelelő éjszakai pelenka kombináció megtalálása. A kislányom rengeteget pisil, de sem felkelteni nem akartam, sem azt, hogy érezze alvás közben a nedvességet.

Van kedvenc márkád?

Több kedvenc is akad. Ami pár hónapig mindent vitt az a Milovia külső volt mikropolár betéttel. Nem nyomta meg sehol a pici lábait és szép volt a csomag. Ahogy növekszik a gyerkőc, úgy változik a formája, a pisi mennyisége, így lehet, hogy ami sok hónapon át kedvenc volt kikerül a pixisből, amit meg sokáig nem működött kedvencé válik.

 

Mit üzennél azoknak, akik most terveznek belevágni?

Én csak javasolni tudom. Az ember óvja a gyermekét, a környezetet, esztétikai élményhez jut, hiszen olyan csini lesz a mosható pelusokban a babapopsi, és nem kell havonta pelenkára költeni. Persze nehéz megállni, hogy ne vegyen az ember újabb és újabb mintákat.

 

További cikkeink a Hétköznapi mosimamák sorozatban

 

Oszd meg a cikket ismerőseid között, ha tetszett! 

 

 

Keresés