Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hétköznapi mosimamák: DINNYEI ROZI

Ahány gyerek, ahány anyuka, annyi történet. Hétköznapi mosimamák cikksorozatunkkal azt szeretnénk bemutatni, ahhoz, hogy mosható pelenkát használjon egy édesanya, nem feltétlenül kell sem buggyosnadrágos hippinek vagy éppen elvakult környezetvédőnek lenni. Ma már a kötődő nevelést alkalmazó anyák, a design és divat szerelmesei vagy éppen a környezet értékeit védők közül egyenlő arányban fordulnak elő a mosható pelenkákat előnyben részesítő szülők. Őket mutatjuk be hétről hétre jelentkező cikksorozatunkban. Ismerkedjetek meg az operációs szakértőként dolgozó Rozival!

 

Név: Dinnyei Rozi

Kor: 38 éves

Gyerekek száma és kora: Lili 10 éves, Dávid 29 hónapos, AnnaRóza 31 hetes pocak baba

A kisfia 8 hónapos kora óta mosizik.

 

Mivel foglalkozol?

Operációs szakértő vagyok egy bankban, de eredetileg bohemista bölcsész, így itthon alkalmanként fordítok is.

 

Mióta használsz mosipelust?

A kisfiam 8 hónapos volt, mikor kezdtük, tehát már 21 hónapja.

 

Miért vágtál bele?

A környezettudatosság és a bőrvédelem (a kisfiam ekcémával küzdött) mellett az utolsó lökést az adta, hogy hirtelen nagyon kevés pénzből kellett kijönnünk, így az utolsó nagyobb összeget mosiba fektettem, mert ezt biztos spórolásnak tekintettem.

 

Mi volt a legnagyobb nehézség, ha volt ilyen?

Legnagyobb ellenségünk az ázás és a méretezés, most 15 kilós a fiam és lassan mindent kinő… Emellett a bölcsitől tartottunk egy kicsit, de nem lett ellenség, elfogadták.

 

Mi a kedvenc márkád, és megindokolnád?

Külsőkben a number one a Blueberry megosztva Yeye márkával. Mindkettő tartós és megbízható minőség, a Blueberry döbbenetesen ellenáll az elhasználódásnak.

 

Mit üzennél azoknak, akik most terveznek belevágni?

Nem annyi pluszmeló és nem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik. És elsőre semmiképpen ne vegyenek egyetlen fajtát, mert nem biztos, hogy az lesz a fazonjuk. A mosis közösség pedig szuper, már emiatt is érdemes mosizni!

 

További cikkeink a Hétköznapi mosimamák cikksorozatban

Megosztás = törődés

 

Keresés