Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hétköznapi mosimamák: DR BEKE BARBARA

Bolyhoska
2016. 10. 09. 14:00:00

Ahány gyerek, ahány anyuka, annyi történet. Hétköznapi mosimamák cikksorozatunkkal azt szeretnénk bemutatni, ahhoz, hogy mosható pelenkát használjon egy édesanya, nem feltétlenül kell sem buggyosnadrágos hippinek vagy éppen elvakult környezetvédőnek lenni. Ma már a kötődő nevelést alkalmazó anyák, a design és divat szerelmesei vagy éppen a környezet értékeit védők közül egyenlő arányban fordulnak elő a mosható pelenkákat előnyben részesítő szülők. Őket mutatjuk be hétről hétre jelentkező cikksorozatunkban. Most ismerkedjetek meg a fogorvos Barbival!

Név: dr Beke Barbara

Kor: 30 éves

Gyerekek száma és kora: Gergő 14 hónapos

A kisfia 2 hónapos kora óta mosizik.

 

Mivel foglalkozol?

Fogorvos vagyok, és ezen belül fogszabályozó szakorvos, illetve második szakvizsgámat csinálom éppen gyerekfogászat szakon.

Mióta használsz mosipelust?

Az elsőt a tavaly szeptemberi Pici Piacon szereztem be Anikónál, akkor két hónapos volt Gergőm. Mivel nálunk elsőre a Milovia nagyon bevált, így abból vettem még néhányat. A többi pelust illetően pedig azt találtam ki, hogy megvásárolok több különböző márkájú, típusú és formájú pelust, és amelyik beválik, abból fogok többet venni. Így tudtam tesztelni, tudtunk kísérletezni, úgy voltam vele, hogy ami pedig nem válik majd be, azt később el tudom adni.

Miért vágtál bele a mosható pelenkázásba?

Anyukám hívta fel a figyelmemet arra, hogy lehet, hogy a mosipelus jobb lenne a kisfiamnak, mert kisebb odabent a hőmérséklet, mint az eldobhatós pelusokban. Az, hogy olcsóbb, szebb és környezetbarátabb is, csak hab volt a tortán. Elolvastam az általa vásárolt mosipelusokról szóló könyvet, a neten néhány blogbejegyzést is találtam, majd a Facebookon beléptem a mosis csoportokba, hogy picit növeljem a tudásom a témában. Aztán a piacon megtapiztam a Miloviát, és nem tudtam ellenállni.

Mi volt a legnagyobb nehézség, ha egyáltalán volt ilyen?

Az első nehézség talán az volt, hogy megtaláljuk melyik a legmegfelelőbb számunkra. Aztán, hogy a férjemmel is elfogadtassam a használatát. Mert persze az árának nagyon örült, csak a használatának nem annyira. A kakis pelus sikálása a mai napig nem a kedvence.

Az egyértelmű ezek után, hogy a Miloviát szereted, de van esetleg más kedvenced is?

A végleges készletünkben a Milovia és Gdiapers pelusok maradtak. Ennek az az egyszerű oka, hogy ezekkel a márkákkal ázásmentesek vagyunk, és megtaláltuk a Gergőnek legtökéletesebb fazonokat. A zsebesek apának is kényelmesek, a G-k pedig pici cuki popót csinálnak.

Mit üzennél azoknak, akik most terveznek belevágni?

Vigyázzanak, mert könnyen MOSIMÁNIÁSOK lesznek!

Többi cikkünk a Hétköznapi mosimamák sorozatban

Megosztás = Törődés

 

Keresés