Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Hétköznapi mosimamák: BARTÁNÉ MÉSZÁROS ANDREA

Bolyhoska
2017. 01. 03. 09:00:00

Ahány gyerek, ahány anyuka, annyi történet. Hétköznapi mosimamák cikksorozatunkkal azt szeretnénk bemutatni, ahhoz, hogy mosható pelenkát használjon egy édesanya, nem feltétlenül kell sem buggyosnadrágos hippinek vagy éppen elvakult környezetvédőnek lenni. Ma már a kötődő nevelést alkalmazó anyák, a design és divat szerelmesei vagy éppen a környezet értékeit védők közül egyenlő arányban fordulnak elő a mosható pelenkákat előnyben részesítő szülők. Őket mutatjuk be hétről hétre jelentkező cikksorozatunkban. Ismerkedjetek meg a gyógypedagógus Andreával!

 

Név: Mészáros Andrea

Kor: 31 éves

Gyerekek száma és kora: Zénó 9 hónapos

A kisfia fél éves kora óta mosizik.

Mivel foglalkozol?

Gyógypedagógusként dolgozom.

 

Mióta használsz mosipelust?

Kizárólagosan fél éves korában váltottunk moshatóra, ahogy elkezdtük a hozzátáplálást. De már Zéni születése előtt kaptunk a barátnőmtől egy Milovia zsebest ajándékba, és folyamatosan próbálgattuk, teszteltük.

 

Miért vágtál bele?

Szakmámból is adódik, hogy egy irányító, tervező típusú ember vagyok. Már a várandósságom alatt is határozott elképzeléseim voltak arról, hogy ha megszületik a kisfiam mindenképpen igény szerint szeretném szoptatni, ami magával hozta a kötődő nevelés elvét is. Ez a szemlélet az én olvasatomban magában hordozza a mosható pelenka használatát, és a korai szobatisztaságra nevelést. Olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy a legjobb barátnőm is ezeket az elveket vallotta, és még a gyerekvállalás előtt láthattam a pozitív hatásait, a fő inspirációt tőle és a kislányától kaptam.

 

Az elsődleges ok az volt, hogy egészségesebb. Nem szerettem volna a kisfiam legérzékenyebb testrészét gyakorlatilag egy „dunsztkötésben” aszalni, mivel az eldobható pelenkák nem szellőznek, valamint az, hogy ortopédiailag helyes tartásba hozza a lábakat. A környezettudatosság és az anyagi előnyök is mind mellette álltak. Igazából, hogy mennyit lehet vele „spórolni” azt most látom, hogy már használom, tagja vagyok több mosható pelenkás csoportnak a közösségi oldalon, és hihetetlen, hogy egy-egy márkásabb jó minőségű használt pelenkát néhány perc alatt el lehet adni, szóval ha már a „szobatisztulás” rögös útjára lépünk, vissza is hoz a befektetett összegből. Még nyitva hagytuk a férjemmel a testvér kérdést, de ha úgy érezzük, jönnie kell, akkor még őt is kiszolgálja a jelenlegi készletünk.

 

Mi volt a legnagyobb nehézség, ha volt ilyen?

Az ammóniamentesítés és a fogzás okozta bűzösebb vizelet okozott számomra fejtörést. Hiába mostam őket a megadott szempontok szerint, egy-két hét használat után nagyon szúrós ammónia szagúak voltak a pelenkák. Felhívtam Anikót, aki elmondta, hogy nála ilyen helyzetben mi vált be, megfogadtam a tanácsait, és már nincs ilyen probléma.

 

A másik nehézség a tökéletes készlet összeállítása volt. Kipróbáltam többféle márkát, fazont is, sajnos voltak kellemetlen tapasztalatok is, de végülis megtaláltam a kisfiam számára legmegfelelőbb modellt. Miután megtaláltam a tökéletes márkát, szabást, nehéz megállni, és azt mondani, hogy elég, nem kell több, mindig jönnek újabb és újabb tetszetős minták, amikre könnyű elcsábulni. Nekünk is van már éppen elég pelenkánk, mégis hetek óta szemezek az új Octopus mintájú külsővel, eddig még ellenálltam, majd meglátjuk, meddig sikerül.

 

Kedvenc márkád?

Számomra a tökéletes mosható pelenka a Milovia. Mind a zsebes, mind a külső saját betéttel kombináció telitalálat, mivel megbízható, három hónap alatt egyetlen egy alkalommal sem szivárgott. Az egyedüli pelenka, ami éjszaka is működik, pedig este nyolctól van, hogy reggel kilencig rajta van a kis törpe vízművemen, aki a mai napig többször szopik éjszaka, és rengeteget pisil. A praktikumon kívül teljesen elbűvöltek a gyönyörű mintái, öröm ráadni a kisfiamra ezeket a csodaszép pelenkákat.

 

További cikkeink a Hétköznapi mosimamák sorozatban

 

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett!

 

 

Keresés