Oldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Adatkezelési tájékoztatónk

Megértettem!
Menü

Bolyhoska blogja

MOSÓSZEREK - 1. rész: folyékony mosószerek és mosógélek a mosható pelenkákhoz

Ebben a 4 részes sorozatban körüljárom a mosógélek, mosóporok és a fertőtlenítő mosószer adalékok valamint a mosóparfümök és öblítők világát, hogy képet kaphass arról, milyen mosószert érdemes használni a mosható pelenkákhoz? Tarts velem!

A mosható pelenkák mosása kapcsán az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés az, hogy milyen mosószerrel érdemes mosni őket? Rengeteg szempont van, amelyeket érdemes figyelembe vennünk, ha mosószert keresünk:

  • legyen bababarát
  • legyen hipoallergén, szenzitív, mindenmentes
  • legyen környezetbarát
  • távolítsa el a foltokat (előkezeléssel vagy anélkül)
  • ne szürkítse a fehér ruhákat
  • legyen hazai gyártmány
  • legyen újratölthető vagy visszaváltható a csomagolás
  • csomagolásmentesen is beszerezhető legyen
  • könnyen beszerezhető legyen bárhol

és a többi, és a többi. “Tökéletes” mosószer nincs, főleg olyan nem, ami mindenkinél egyformán jól működne, de a legutóbbi mosószeres cikkem óta ugrásszerű fejlődésnek indult a magyar mosószer piac, így most szeretnék egy frissített, átfogó, három részes sorozatban elmondani mindent arról: milyen mosószer jó a mosható pelenkákhoz?

Miből készül a pop-in pelenka? A tudatos, környezettudatos pelenkázás egyik alapja, hogy tudjuk: miből készül és honnan jön a pelenka, amit a babára adunk. Nálunk alapelvv a Bolyhoskánál, hogy nem veszünk pelust "akárhonnan", és mindig örülünk, ha a gyártók mesélnek arról, honnan szerzik be az alapanyagot és milyen körülmények között varrják meg a pelusokat.
Hogyan lehet a legegyszerűbben elkezdeni a mosható pelenkázást? Olcsó és egyszerű moshatópelenka kezdő készlet. Szerintem te is ezt keresed. Nem bonyolítjuk túl, nézd csak:
Segítség kezdő gyapjú pelust használóknak Mi kell a készletbe és mit kezdj a gyapjú pelussal, amikor megérkezik hozzád? Rövid összefoglaló.
Mire való a gyapjú pelenkabetét

Érdekes színfoltja a Bolyhoskás betétválasztéknak a gyapjú pelenkabetét. Ez egy két rétegű, nagyon vékony, felnőtt kéz méretű gyapjú anyag. 

Gyakran ismételt kérdések a gyapjú pelenkákról

Mi a teendő a kakis gyapival? A forró vízben összemegy? Lehet ezt fertőtleníteni? Miért kell szellőztetni őket? A gyapjú külsők egyre népszerűbbek, de még így is van néhány kérdés, amit érdemes újra meg újra megválaszolni. Ha benned is felmerült egy kérdés, de nem találod a választ, írj nekem az info@bolyhoska.hu -ra, és segítek megtalálni a választ!

Mi a teendő, ha kakis lesz a gyapjú külső és hogyan fertőtleníthető a gyapjú? Téged is az tart vissza a gyapjú pelusok használatától, hogy nem tudod, mit kell kezdeni vele, ha kakis lesz? Vagy abban nem vagy biztos, hogyan lehet fertőtleníteni? Ezeket érdemes tudnod:
Hogyan adj el használt Puppi pelust?

Miután megnéztük, hogyan vásárolj használtan Puppit, ebben a részben az eladóknak szeretnék néhány tanácsot adni, hogyan váljanak meg a gyapjú külsőktől.

 

Hogyan vegyél használt Puppi pelust?

A gyapjú pelenkáknak nagy előnyük, hogy sokáig jó állapotban maradnak, ha megfelelően kezelik őket, így sok eladó gyapit találni a mosható pelenkás csoportokban. Mivel használt Puppit venni nem feltétlenül egyszerű feladat, ezért szeretnénk itt egy kis segítséget adni ahhoz, miket is érdemes megnézni, megkérdezni, mielőtt egy régi-új Puppival gyarapítod a gyűjteményed.

Hogyan ápold a gyapjú pelenkákat, hogy sokáig szépek maradjanak?

Sokan azt hiszik, hogy a gyapjú pelenka macerás, pedig bizonyos szempontból sokkal kevesebbet kell vele "foglalkozni", mint sok más mosható pelenkával. De tudod, mi az, amit megtehetsz a pelusodért annak érdekében, hogy sokáig a legjobb állapotban maradjon?

 

Hogyan kell lanolinozni a gyapjú pelenkát?

A lanolinozás nem bonyolult és nem is vesz el sok időt, ráadásul egy bejáratott külsőt már elég 4-6 hetente újralanolinozni. Ha követed a lépéseket, neked is menni fog :)

 

Miért jó a gyapjú pelenka?

gyapjú ideális anyag ahhoz, hogy pelenkakülső készüljön belőle, hiszen olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amellyel a műanyag nem feltétlenül. Könnyed, lélegző és segíti a hőmérséklet szabályozását, éppen ezért egyaránt tökéletes választás hidegebb és melegebb napokra is. A gyapjú emellett antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik, így nagyon higiénikus és nem igényel gyakori mosást.

 

Anyagismeret - a bambusz

A pamutnál jobb, de a kendernél kevésbé jó nedvszívó, amely árban is hasonlóan helyezkedik el a pelus-spektrumon. Azt azonban már nem könnyű eldönteni, környezettudatos választás-e a bambusz anyag, a bambusz pelenka?

 

Anyagismeret - a kender

Aki keresett már pelenkát a sokat pisilő babájának, annak biztosan ajánlották a kendert. Tény, hogy a természetes pelenka alapanyagok közül a legnagyobb mennyiséget képes beszívni és magában tartani, ráadásul az organikus kender a legkörnyezetbarátabb és legfenntarthatóbb alapanyagok egyike.

 

Anyagismeret - a pamut Amikor egy anyuka mosható pelusra szeretne váltani, mindig javaslom neki, hogy próbálja ki az otthon amúgy is fellelhető, pamut tetrapelenkákat. A pamut textil pelenka ugyanis jó kiindulási alap: nem csak azért, mert szinte minden kisbabás háztartásban megtalálható, de nedvszívásában is középút, se nem túl erős, se nem túl gyenge. Azonban a (bio)pamut ennél sokkal több lehetőséget rejt magában, és ha igazán környezettudatos mosható pelenkázók szeretnénk lenni, érdemes alaposabban körbejárni a kérdést. Alapanyag ismereti sorozatunk első részében ezt az évezredek óta velünk lévő alapanyagot mutatom be alaposabban.
Csináld magad! Mosható vattakorong Vannak dolgok, amelyek után szinte automatikusan nyúl az ember, pedig a hulladékmentes alternatívára váltás nem igényelne komolyabb erőfeszítést. Ilyen volt nálunk a vattakorong. Most megmutatom, hogyan készítheted el egy délután alatt a teljes készleted!
Hogyan állítom össze a saját újszülött készletünket?

Legutóbbi bejegyzésemben írtam már róla és személyes tanácsadáskor is mindig szóba kerül, hogyan érdemes összeállítani egy újszülött készletet. Mivel mindenki más, így ilyenkor csak általános tanácsokat tudok adni arra vonatkozóan, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. Ezért úgy gondoltam, az is hasznos lehet, ha egy konkrét példán - a sajátomon - keresztül mutatom be, hogyan épül fel egy konkrét újszülött készlet.

A mosható pelenkás csoportokban talán leggyakrabban feltett kérdés, hogy mit is vegyünk meg a kezdőcsomagba? Általában mire felmerül ez a kérdés, az adott anyuka már elolvasott minden hasznos és fontos dokumentumot, hallott már a különböző típusokról, és vagy azt érzi, hogy ez egy hatalmas káosz, vagy azt, hogy képben van ő, de mégis – miből mennyit? Ebben szeretnék most segíteni ezzel a bejegyzéssel.

Minden mosipelusos anyuka száját elhagyja egyszer a mondat: “ez a pelus ázik”.

Milyen mosószert válasszunk a mosható pelenkákhoz? {teszt} A pelenkák mosása elsőre bonyolultnak tűnhet, főleg ha a mosis csoportokat olvasgatva elsőre csak azt látod, "ezt nem szabad", "azt nem szabad". De akkor mégis mivel kellene mosni a pelenkákat, hogy ne tegyünk kárt bennük? Én az elejétől fogva, direkt tesztelési céllal beszereztem néhány mosószert, majd összevetettem a listámat azzal, miről írnak jókat a többiek (beszereztem még  pár fajtát :) ), és... íme az eredmény! *
Mi az a mosható pelenka?

Rengeteg információt olvasni arról, hogyan használjuk a mosható pelenkákat, milyen típusai érhetőek el, hogyan kell megfelelően turbózni az AIO-kat, hogy az olyan boszorkánykonyhás dolgokba, mint a marhaepe-szappan és a nátrium-perkarbonát bele se menjek… Viszont arra az egyszerű kérdésre nem sok választ találtam: mi az a mosható pelenka?

hu-da bebújós pelenka külső {teszt} Éjszakára sokan ódzkodnak a mosható pelenkától, hiszen mindenki a legnyugodtabb alvást kívánja a babájának, és néha nehéz elképzelni, hogy ez mosipelusban kényelmes lehet. Arról nem is beszélve, hogy az álmosságtól nyűgös, ficergő gyerekre sokszor nem is olyan könnyű rendesen feladni egy patentos pelenkát. A hu-da belebújós PUL külsői pont ezt a problémát oldják meg, hiszen egy belső fölé már csak egyszerűen fel kell húzni őket, és onnantól pihe-puhán ölelik körbe a babapocakot. De mi is az a belebújós külső?
Hogyan kaphatok 20% kedvezményt egész évben pelusokra?

Egy baba körül rengeteg a kiadás, nincs olyan szülő, aki ne örülne egy kis plusz pénznek, amit a kicsire fordíthat. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy évente akár 150 ezer Forintot is kaphatsz az államtól, amelyből mosható pelenkát is vásárolhatsz?

Eldobható pelenkabetétek {teszt} A mosható pelenkás nyaralásról szóló cikkben megemlítettem az eldobható pelenkabetéteket. Mi már többet is kipróbáltunk - most bemutatom őket!
A Milovia pelusokkal kapcsolatban leggyakrabban azt kérdezik tőlem: mi az a Coolmax? Most összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat ezzel a nyári adu ásszal kapcsolatban!
A nyár forró, hosszú, és néha unalmas... de ha mosis anyuka vagy, ezek miatt mégis szerethető!
Mi az az úszópelenka? Itt a nyár, biztosan sokan tervezünk vízparti nyaralást. Igen ám, de mi kerüljön ilyenkor a babára? Pont erre való az úszópelus!
Beszürkült a betét? Itt az ideje a mélytisztításnak!

Mindenkivel előfordulhat, hogy a pelenka betétek egy idő után beszürkülnek, foltosodnak, és már nem olyanok, mint új korukban. Az is elképzelhető, hogy a használtan vett betétről derül ki, a színét a képen nem a rossz fényviszonyok okozták, hanem bizony az szürke. Most néhány Milovia betét segítségével megmutatom, hogyan lehet egy délután alatt új életet lehelni beléjük

Néha téged is kérdezgetnek, hogy mégis miért jobb a mosipelus? Szeretnél felkészülten érvelni? Használd az alábbi infografikát:


 

 

 

Már FOXPOST automatába is rendelheted bolyhos csomagod! Már FOXPOST csomagautomatába is kérheted a bolyhos csomagod - egyszerű, gyors és kényelmes!
Hétköznapi mosimamák: TÓTH ÁGNES KLAUDIA "Azt üzenem azoknak, akik még csak tervezik, hogy ne féljenek belevágni! Sokkal egyszerűbb, könnyebb, mint gondoltam, nem okoz túl sok plusz feladatot, könnyen a napi rutin részévé válik."
Vajon hogyan áll majd a babán a mosipelus? Megfelelően illeszkedik? Mi van, ha abszolút nem az ő fazonja?
19+1 érv a Bolyhoska mellett Miért érdemes nálunk vásárolnod?
Van 500.000 forintod pelenkára?

Egy kisbaba, az első három évben hatalmas anyagi teher, de szerencsére attól a pillanattól kezdve, hogy megtudod babát vársz, mindenki a segítségedre lesz. Mi a helyzet pelenkafronton?

A Föld Napja A Föld Napja alkalmából előadást tartok a Varázskert BabaMamaHázban Zuglóban
Új minták a Bambino Mionál: Bumble, Touco, Grizzly és a Koala Eléggé geometrikusra sikeredett az új kollekció,  mérnökapukák kedvence lesz ez a négy minta.
PiciPiacra készülünk ismét Már ötödször leszünk jelen a PiciPiacon, ami magyarország legcukibb vására. 
Mosható pelenka költség kalkulátor
Jobban megéri mosható pelenkázni, mint Apát ugrasztani eldobható pelenkáért? Vegyük csak sorra, mennyi maradna a pénztárcánkban!
Egészségpénztári számla
Tedd a mosható pelenkázást még gazdaságosabbá! Egészségpénztári tag vagy? Szívesen kiállítjuk a számlát, így jóváírják neked a vásárolt termékek bizonyos százalékát. Itt olvass utána a feltételeknek!
hu-da pelusok az éjjeli pisicunami ellen Végre találtunk egy olyan pelenkabelsőt, ami rendesen viszi az éjjeleket és természetes anyagból készült.
Mindent a Milovia Pelenkabetétekről

Coolmax vagy mikropolár esetleg mikroszálas? Segítünk eligazodni a Milovia mosható pelenkabetétek rengetegében.

2015 őszi-téli vásárok

Itt gyűjtjük össze azokat a helyszíneket, ahol várhatóan jelen leszünk 2015 őszén-telén.

Milovia  a Babaszoba.hu -n

Mennyire egyszerű a moshatózás - cikk a Rejtelmek Blog írójától

Őszi Hangulat Kollekció a Horgookánál!

Borongós napokon legyen, ami felvidít...

Milovia a Délmagyarban

Újságpapíron láttuk viszont szeretett gombás külsőnket

Milovia pelenkák használati útmutatója

Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan óvd Milovia pelusaidat.

Új minták a Miloviánál: Charming Goose és Funny Bunny!

Márton napra készülve új pelenkák érkeztek hozzánk.

Milovia, Majmooka és Horgooka sikere a II. PiciPiacon

A BabaHami standnál valósággal bedugult a forgalom a II. PiciPiacon, mert mindenki a Milovia pelusokkal szeretett volna megismerkedni....

Új termék: Babakezek Majmooka

A PiciPiacon debütáltak a Babakezek Majmookák, a Horgooka és a Beszélő Babakezek közös együttműködéseként. 

Horgookák a Mommy Mia meglepetésdobozban

Horgooka pontfülik az augusztusi Mommy Mia dobozban! :D

Keresés